Michal Handzuš dodržal slovo, nastúpi za Bystricu úplne zadarmo

09.11.2012 Banská Bystrica

Banská Bystrica 9. novembra (TASR) -Michal Handzuš dodržal slovo, po doliečení zranenia si oblečie dres 'baranov' z HC'05 Banská Bystrica a svoju materskému klubu pomôže už v stredu v zápase v Žiline.

Mladým hráčom v klube sa nadhodila lukratívna návnada. Generálny manažér HC'05 Vlastimil Plavucha: "Záležať bude len na nich, či sa jej zmocnia a všetko z nej vyťažia. Mišo Handzuš je veľká osobnosť slovenského hokeja, nášmu kolektívu, hlavne mladým hráčom, veľmi pomôže. Hrať a trénovať s takýmto formátom svetovej triedy bude veľkým prínosom pre všetkých v mužstve. Ak mladí šancu využijú, obohatia sa o najlepší extrakt z hokejového umenia. Samozrejme, rátam s tým, že sa budú snažiť, aby sa mu v budúcnosti priblížili a stali sa takými veľkými hráčmi ako je Mišo."

Dobrý pocit sprevádza aj fakt, že na Banskú Bystricu nedá Michal Handzuš, zmluvný hráč San Jose Sharks, dopustiť a rád jej pomôže. Vlastimil Plavucha: "Srdcom bol a vždy je Bystričan, pre naše mužstvo to bude veľká pocta, no nielen pre náš klub, ale pre celý slovenský hokej. Zahrá si proti takmer každému klubu z extraligy, predbežne sme sa dohodli až do času decembrovej prestávky, v prípade, ak sa v lockoute nič nezmení."

Financie hýbu svetom, Michal Handzuš ich však prakticky 'baranom' venoval. Ako povedal Vlastimil Plavucha, hrať bude úplne nezištne. "Na Slovensku je ťažká finančná situácia a platiť poistky hráčom s takými kontraktami, aké má Michal, je veľmi náročné pre každé mužstvo. Mišo nám povedal, že poistku si uhradí sám a že bude veľmi rád, ak za naše mužstvo nastúpi a pomôže nám v súťaži. Hrať bude úplne zadarmo, tak ako hral Tomáš Kopecký v Trenčíne."
 

Vyberte región